Hemmasäker

Vi på Hemmasäker löser dina problem, Innan de uppstår.

Vattenfelsbrytare – Undvik obehagliga överraskningar

En vattenläcka i hemmet kan få förödande konsekvenser om inte läckan upptäcks i tid. Ofta behövs både golv, väggar och tak renoveras upp och det är sällan försäkringen täcker allt som måste repareras.

Vi kan erbjuda er en helhetslösning som ger er kontroll över allt vatten i hemmet, kök, badrum, tvättstuga och källaren. Systemet stänger automatiskt av vattentillförseln om ett läckage upptäcks, och det tillåter dig även att enkelt stänga av vattnet när du vill.

Har ni någon fråga eller vill boka in ett kostnadsfritt hembesök så hittar ni våra kontaktuppgifter här nedanför.

Har ni någon fråga? Hör av er på…
0733 – 50 92 04 eller info@hemmasaker.se

Våra vattenfelsbrytare:

• Upptäcker, larmar och stänger av
• Kan styras och övervakas mobilt
• Gör det enkelt att stänga av vattnet
• Kan kopplas till villalarm
• Ansluts trådlöst eller trådbundet
• Installeras lätt och smidigt

LK STARTPAKET WSS

Paketet för dig som på ett enkelt sätt vill kunna stänga av och slå på vattnet när du lämnar respektive kommer hem till ditt hus. Du använder då LK Manöverpanel som placeras innanför din ytterdörr. Den kommunicerar trådlöst med huvudenheten som i sin tur öppnar respektive stänger vattnet.

LK STANDARDPAKET WSS

Standardpaketet har samma innehåll och funktion som startpaketet men har även en läckagedetektor med två sensorer som gör att du automatiskt upptäcker eventuella läckage där sensorerna placeras, t ex under diskbänk och diskmaskin.

LK STANDARDPAKET PLUS WSS

Pluspaket har samma innehåll och funktioner som LK Standardpaket WSS men innehåller även LK Tryckgivare som övervakar trycket i ditt vattensystem och larmar om där sker en förändring, även vid mindre droppläckage.

LK LÄCKAGEBRYTARE WSS

Ett paket med huvudenhet, två motorventiler och två sensorer. Används lokalt på platser där du önskar automatisk avstängning av kall- och varmvatten om ett läckage upptäcks, t ex under diskbänken i köket. Fler sensorer kan anslutas för att täcka en större yta.

Vattenfelsbrytare är ett lika klokt säkerhetsval som jordfelsbrytare.

SNABB UPPTÄCKT AV DROPPLÄCKAGE OCH BRUSTNA LEDNINGAR

Med LK Vattenfelsbrytare säkrar du huset genom att placera ut läckagedetektorer där risk för läckage finns. Till detektorerna kopplas fuktsensorer som placeras på golvet. Fuktsensorerna känner av dropp och läckande vatten och skickar signaler till huvudenheten som larmar samt stänger av vattnet.

Systemet kommunicerar trådlöst eller trådbundet beroende på hur det installeras. Trådlös kommunikation är
särskilt bra i ett befintligt hus, där det kan vara svårt att komma fram med kablar.
Motorventilen monteras vid inkommande vatten, efter vattenmätaren. För extra skydd kan också LK Tryckgivare installeras. Då vattnet är avstängt kontrollerar systemet kontinuerligt så att det inte uppstått något läckage.

När givaren känner av en tryckminskning så larmar den, även vid ett droppläckage. Intill avstängningsventilen monteras huvudenheten som kommunicerar med övriga delar av systemet. Den ansluts lätt till ett vanligt vägguttag.

Hör gärna av er!

Fogdegatan 8
263 39 Höganäs

0733 - 50 92 04

info@hemmasaker.se

    Hemmasäker